Ноќен Експрес

За нашата плејлиста секогаш да биде по твој вкус, ни треба твоето мислење да ни кажеш што ти се допаѓа Направи ја со нас најновата плејлиста за во етер и слушај баш она што го сакаш, додека си на работа, во твојот автомобил, готвиш, одмараш или играш баш по твое. Правила

Пратеникот Кастрот Реџепи од Движењето БЕСА, во гостувањето на емисијата „Стадион” на Радио Канал 77, зборуваше за законското решение етничката припадност да биде запишана во лична карта. Тој вели дека со овој предлог не сакаат никого да жигосуваат, туку даваат можност на тие што тоа сакаат тоа да  го направат. „Да дадеме можност, тој што […]

„Ние со Преспанскиот Договор имаме обезличување на оваа држава, сведување на територија, обезличување на институциите, а претходно со Рамковниот договор имаме уништување на македонски нации од внатре, отфрлање на анционалниот и државниот концепт, сега одиме на етнички, на племенски концепт“, изјави Борислав Крмов при денешното гостување во емисијата „Стадион“ на Радио Канал 77. Тој истакна […]

„Каде ние како Македонци да се пишеме Македонци?!“, ова прашање во денешната емисија „Стадион“ на Радио Канал 77 го постави пратеникот од политичката партија ГРОМ, при дебатирање на денешната тема за запишување на етничката припадност во лична карта. „Точно е тоа дека ние се залагаме граѓанинот да биде напрво место , ние сме граѓанска партија […]

https://www.youtube.com/watch?v=5n1dC2MZ2mg&feature=emb_title

Моника Симоновска од Скопје е добитник на паметен часовник во наградната игра ‘Биди ти музички уредник’’ на Радио Канал 77.

За позицијата  на  Македонија, 111 место на индексот на Транспаренси Интрнешнл, вината не треба да се става на  Антикорупциската комисија, ниту за успесите, ниту за неуспесите. ДКСК е превентивно административно тело кое што нема оперативна надлежност, рече во денешното гостување во емисијата Стадион, Ѓорѓи Сламков, поранешен претседател на Антикорупциска комисија.     Тој смета дека […]

Имам впечаток дека оваа власт како да си легна на режимот што беше вопспоставен од претходната, истакна Слаѓана Тасева во денешниот „Стадион“ на Радио „Канал 77“.   – Оваа власт не направи исчекор во поглед на сосотојбите на владеењето на правото и работењето на судовите. Не направи исчекор ни во обезбедување подеднакви услови за развој […]

Секаде каде што не функционира системот, останува простор за корупцијата, рече претседателката на Државната комисија за спречување корупција (ДКСК), Билјана Ивановска, во денешната емисија “Стадион“ на “Канал 77“, зборувајќи за состојбите, откако деновиве беше објавен нов пад на Македонија  на скалата за перцепција на корупцијата.   – Перцепцијата ја кажува првиот, во случајот Владата. Таа […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background