Ноќен Експрес

Страна: 10

Надворешната политика и одбраната на Македонија во изминатите 30 години од граѓаните доби оценка „доволен 3 “. Така покажува истражувањето на јавното мислење- 30 години надворешна политика и одбрана на Конрад Аденауер, чии автор е професорот Александар Спасеновски. Една од клучните надлежности на претседателите на државата се токму надворешната политика и одбраната и граѓаните во […]

„ Нека разберат денешните тирани, македонско име нема да загине“ Ова се оргиналните стихови во текстот на песната „А бре Македонче“ за прв пат испеана во далечната 1941 година во прилепското село Царевиќ кога е одржан и првиот митинг во окупирана Македонија, потврди во денешното гостување во емисијата „Стадион“ на Канал 77, внукот на авторот […]

Најевтиниот киловат час енергија е оној кој е заштеден. Не може да имаме луксуз да се грееме дома на 25 степени, а ѕидовите да ни бидат продорни, истакна универзитетскиот професор Драган Миновски во емисијата „Стадион“ на Канал 77. Заедно со професорот Ристе Цицонков велат дека штедењето почнува лично од секој човек, па  потоа и локалната […]

Проблемот со електричната енергија не се решава ни преку ноќ, ниту пак за една  недела или година, согласни се универзитетските професори Ристо Цицонков и Драган Миновски. Тие велат државата има стратегија за енергетика која се прави на секои пет години, но главен проблем е што не се спроведуваат мерките предвидени во неа. – Стратегиите во […]

Еден од истакнатите граѓански активисти кој застана во првите редови на Шарената револуција – Петрит Сарачини вели дека ова движење која направи промена на власта, има причина да биде разочарано, бидејќи не ги оствари целите. Тој квалитет што го создаде Шарената револуција, како што кажа Сарачини во емисијата Стадион, се потроши за овие четири години […]

„Оживувањето“ на бугарскиот Цар Борис III не почнува од вчера со отворањето на бугарскиот клуб со негово име во Охрид, потсетува Жарко Трајаноски од Институтот ИМА. Во емисијата Стадион на Канал 77 тој потсетува дека никој не се скандализираше кога Никола Груевски плати 20.000 евра и постави восочна фигура на Цар Борис III во Музејот […]

05.10.2022 Никола Јанев е добитник на Dell ранец во нагардната игра „биди ти наш музички уредник“ на Радио Канал 77, која се одржа во месец септември. Во прилог е видео од извлекувањето:


Во етер
Наслов
Изведувач

Background