Ноќен Експрес

Страна: 12

За оваа грејна сезона ќе имаме електрична енергија која ќе биде со високи цени и енергенси со високи цени, сепак зимава може нема да биде проблем цената туку дали ќе има доволно електрична енергија, вели генералниот директор на АД ЕСМ Васко Ковачевски. Тој во емисијата „Стадион“ на Канал 77 вели дека кај секој од нас […]

„Цената на електричната енергија е меѓу шест и 10 пати поскапа од февруари и нема решение за ова. Ќе давате субвенции, но тоа не може да трае вечно. Проблемот е што енергетската криза генерира економска криза, вие ќе немате куповна моќ и кога ќе се појави ваков проблем кај вашите граѓани вие испаѓате од игра […]

Интересно е што не се зборува многу за Македонија и тоа е добро. Ова всушност покажува дека проблемот и не е толку постоечки и голем и не го бранува бугарското општество колку што некои политичари сакаат да го претстават и затоа мислам дека голем дел од овие проблеми се вештачки создадени, истакна бугарскиот писател Алек […]

07.09.2022 Ѓорги Кечев е добитник на wireless звучник Philips во нагардната игра „Биди ти наш музички уредник“ на Радио Канал 77, која се одржа во месец Август. Во прилог е видео од извлекувањето:

Во септември се очекува нова средба на членовите на Мешовитата историска комисија на Македонија и Бугарија.Терминот се’ уште не е утврден, вели членот на оваа Комисија, Љупчо Ристески. Договорен е дневниот ред. Членовите се  очекува да разговараат за дефинирањето на средновековниот период во учебниците и за постигнување на платформа за заедничко чествување на Гоце Делчев. […]

Погубен е концептот на мултиперспективност, односно давање на повеќе перспективи за една историска тема, настан или личност за промената на учебниците по историја за основно образование што се договара во Историската комисија, е ставот на професорот Митко Панов изнесен во емисијата „Стадион“ на Канал 77. Овој став професорот по историја го објаснува дефиницијата на националната […]

За нашата плејлиста секогаш да биде по твој вкус, ни треба твоето мислење да ни кажеш што ти се допаѓа Направи ја со нас најновата плејлиста за во етер и слушај баш она што го сакаш, додека си на работа, во твојот автомобил, готвиш, одмараш или играш баш по твое. Истражувањето е завршено. Правила – […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background