Ноќен Експрес

Страна: 5

Зошто да страда невиниот руски народ, руските граѓани, ако за западот е виновен Путин нека се сконцентрираат на него, нека ги спроведат санкциите лично кон Путин, нека се фокусираат на неговиот имот и пари и нека му го одземат огромното богатство за кое пишуваат западните медиуми, вели Ленин Јовановски од огранокот на рускиот мото клуб […]

– Потегот кој го направи Путин со признавањето беше само чекор или рамка за инвазијата врз Украина – вели професорот Методи Хаџи Јанев, во емисијата „Стадион” на Радио Канал 77. Не биле изненадени сите од нападот на Русија, бидејќи имало точно прецизирање  од разузнавачките агенции на САД и делумно на НАТО кои што укажувале на […]

Стево Насковски е добитник на Xiaomi Round Speaker во нагардната игра „Биди ти наш музички уредник“ на Радио Канал 77, која се одржа во месец Февруари. Во прилог е видео од извлекувањето:

Треба да се водиме од меѓународното право и од македонскиот национален интерес кој треба да е примарен, кој треба да биде дефиниран. Во првиот случај имате агресија врз суверена незавсина држава членка на ООН од страна на друга држава тука има кршење на повелбата на ООН има обиди за историски ревизионизам што никому не носи […]

Довербата сеуште е највисока во Армијата во споредба со останатите иституции и најверојатно тоа се должи на обидите за департизација или тргање на политиката од армиските редови што за мене сметам дека е исправна одлука и која во следниот период ќе ја поддржувам, вели министерската за одбрана , Славјанка Петровска во емисијата „Стадион“ на Канал […]

Она за што се залагавме и се залагаме и дипломатско решавање на конфликтот тоа е сега малку повеќе комплицирано поради состојбите, но нашата позиција принципиелна пред почетокот на воениот конфликт, пред  ескалацијата беше повикот на испраќање за деескалација на состојбата и тоа беше став од повеќе причини“, изјави министерската за одбрана Славјанка Петровска, во денешното […]

За нашата плејлиста секогаш да биде по твој вкус, ни треба твоето мислење да ни кажеш што ти се допаѓа Направи ја со нас најновата плејлиста за во етер и слушај баш она што го сакаш, додека си на работа, во твојот автомобил, готвиш, одмараш или играш баш по твое. Музичкото истражување е завршено

На почетокот на емисијата „Стадион“ на Канал 77, првиот човек на ССМ, Дарко Димовски беше прашан дали знае како е да се работи во реалниот сектор во производството и некогаш во животот работел. Димовски рече дека не само што знае, туку почнал да заработува од својата 17-та година. -За сите тие душегрижници да кажам дека […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background