Ноќен Експрес

Страна: 7

За нашата плејлиста секогаш да биде по твој вкус, ни треба твоето мислење да ни кажеш што ти се допаѓа Направи ја со нас најновата плејлиста за во етер и слушај баш она што го сакаш, додека си на работа, во твојот автомобил, готвиш, одмараш или играш баш по твое.   Музичкото истражување е завршено

Теоријата на конструктивизмот е дека идентитетот е релативна работа, се гради, не е есенцијален кој постои отсекогаш, изјави професорката Катерина Колозова, зборувајќи за филозофијата на идентитетите.  Во определен историски период сме можеле да бидеме дел од ист контекст, нашите митови на градење нација да биле иманентно врзани со бугарските, можеле да бидат, тоа не го […]

Трговската размена со Бугарија ни оди одлично и се очекува во следните месеци да надмине и 700 милиони евра. Но, како што вели претседателот на македонско – бугарската стопанска комора, Кирил Лазаров во емисијата „Стадион” на Радио Канал 77 ни недостасува инфраструктура за оваа размена да стане уште подобра и поуспешна. „Имајќи ја во предвид […]

Ќе биде срамно, за двете држави и народи ако спорот продолжи уште 30 години, вели бугарскиот професор Стефан Дечев за емисијата „Стадион” на Радио Канал 77. Тој вели дека со колеги од Македонија и од други земји работат да најдат  решение врз основа на современата историографија, современите хуманитарни и социјални науки за наоѓање на подобни  […]

Суштината на Црквата е заедништвото, во собирањето на литургија на живи и конкретни личности околу својот епископ за да му благодарат на Бога за се’ што добиваат и да се соединат со Христа преку причестувањето со телото и крвта на Христа, вели Владиката Пимен, епископ Европски. Во гостувањето во емисијата Стадион на Канал 77, Владиката […]

Во гостувањето во емисијата „Стадион“ н Канал 77, селекторот на македонската фудбска репрезентација откри дека неговото семејство поткнува од Воден (денешна Едеса) во Егејска Македонија. Како што рече Милевски, во пресудниот момент кога требало да остане и игра во Грција, пресудиле црвените грчки тефтери и името на наговиот дедо. Македонскиот селектор поминал пет години во […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background