Ноќен Експрес

Страна: 9

Ќе биде срамно, за двете држави и народи ако спорот продолжи уште 30 години, вели бугарскиот професор Стефан Дечев за емисијата „Стадион” на Радио Канал 77. Тој вели дека со колеги од Македонија и од други земји работат да најдат  решение врз основа на современата историографија, современите хуманитарни и социјални науки за наоѓање на подобни  […]

Суштината на Црквата е заедништвото, во собирањето на литургија на живи и конкретни личности околу својот епископ за да му благодарат на Бога за се’ што добиваат и да се соединат со Христа преку причестувањето со телото и крвта на Христа, вели Владиката Пимен, епископ Европски. Во гостувањето во емисијата Стадион на Канал 77, Владиката […]

Во гостувањето во емисијата „Стадион“ н Канал 77, селекторот на македонската фудбска репрезентација откри дека неговото семејство поткнува од Воден (денешна Едеса) во Егејска Македонија. Како што рече Милевски, во пресудниот момент кога требало да остане и игра во Грција, пресудиле црвените грчки тефтери и името на наговиот дедо. Македонскиот селектор поминал пет години во […]

Горан Поп-Николов е добитник на преносен звучник Philips во наградната игра „Биди ти музички уредник“ на Радио Канал 77 која се реализираше во месец декември. Во прилог е видео од извлекувањето:  

Професорот и поранешен диркетор на ЕСМ, Горај Рафајловски за емисијата „Стадион“ на Радио Канал 77 зборуваше дека во индина треба да се насочиме кон обновливите извори на енергија и треба да се даде шанса на младите генерации и иновациите. „Правецот на развојот на новите технологии и онаму каде што ќе се движи индустријата и општетсвото […]

Во моментот производствениот процес во РЕК Битола се одвива без проблеми, ископот на руда е континуиран, а производството на електрична енергија е стабилно и во полн ек, рече директорот на РЕК Битола, Пеце Матевски во емисијата „Стадион“ на Радио Канал 77. Комбинатот моментално работи со два блока, Блок 1 и Блок 2, а со пуштањето […]

Покачувањето на цената на парното ќе зависи од цената на природниот гас, тој во емисијата „Стадион“ на Радио Канал 77. „Да видиме која цена на природен гас ќе ја добиеме и веднаш ќе излеземе со информација. Во цената на парното во Скопје, трошокот за природен гас учествува со 70%, во зависност од тоа каква цена […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background