Се гради нова патарина на автопатот Евзони-Солун

Туристите од европските земји, кои преку граничниот премин Богородица се упатуваат кон плажите на Егејското море, на самиот влез во Грција многу скоро ќе се соочат со првата наплатна рампа за патарина.

Грчките градежници деновиве засилено работат на подготовка на наплатната рампа на автопатот Евзони-Солун, која се наоѓа во финална фаза. Таа е речиси целосно готова.

Наплатната рампа се наоѓа веднаш на влезот во Грција, поточно на околу два километра од преминот Евзони и барем засега ќе биде единствена на патот до Солун. Цената за автомобилите, кои се најбројни во екот на туристичката сезона, ќе се движи меѓу 2 и 2,5 евра. Патарината ќе биде дополнителен товар и за грчките граѓани кои секојдневно доаѓаат во Гевгелија.

Презмено од: Либертас

Додади коментар

Би те интересирало и

Стојановски четврти во второто олимписко финале

Македонскиот пливач, Андреј Стојановски го прoдолжува својот успешен настап на Олимписките игри за глуви што ...

Зголемен бројот на лекарски интервенции во Куманово

Службата за итна помош од Куманово регистрира од 10 до 15 проценти зголемен број на ...

Close