Тамара во кампања на ЕУ- Европејците кои прават разлика

Тамара Тодевска е дел од најновата кампања на Европската унија наречена „Европејците кои прават разлика“.  Кампањата има цел да им ги претстави на граѓаните на Европската унија иновативните и талентирате жени од Западен Балкан. Освен Тамара, во оваа кампања претставување имаат и Маја Раишевиќ од Црна Гора, Селма Продановиќ од Босна и Херцеговина, Детина и Аргита Зали од Албанија и Наташа Ковашевиќ од Србија.

Како дел од кампањата, Тамара ќе има и свој настап во Брисел на 5. март.

Погледнете го видеото.

#EuropeansMakingADifference

Climbing mountains ⛰ developing science 👩‍🔬 or boosting start-ups 💬: They are women, they are Europeans and they are making a difference. Stay tuned & find out how. #EuropeansMakingADifference

Gepostet von European External Action Service – EEAS am Dienstag, 18. Februar 2020


Во етер
Наслов
Изведувач

Background