Тркалезна маса на НВО за регулативата за даночно и финансиско работење

Во Скопје денеска ќе се одржи тркалезна маса на тема „Како до законска регулатива која ќе ги заштити граѓанските организации од арбитрерни инспекци и контроли во областа на даночното и финаниското работење?Препораки за законски измени.“

Тркалезната маса е во организација на неформалната иницијатива за заштита на граѓанското општество „Правна подготвеност за инспекции во граѓанските организации“ поддржана од Македонското здружение на млади правници (МЗМП) во соработка со Институтот за човекови права (ИЧП) и Коалицијата сите за правично судење, со финансиска поддршка од ад хок грант од програмата на Цивика Мобилитас.

Целта на тркалезната маса е да се презентираат досега спроведените активности и искуствата од спроведените инспекции и контроли, како и да се дебатира за Policy Brief и иницијативата за пред Уставниот суд на РМ за оспорување на одредби од Законот за персоналниот данок за доход.

Додади коментар

Би те интересирало и

Анѓушев: Субвенциите за инвеститорите ќе зависат од висината на нето платата

Финансиските олеснувања кои од државата ќе ги добиваат како домашните, така и странските инвеститори ќе ...

Ќе се декласифицираат договорите со странските инвеститори

Владата на Република Македонија смета дека е од особен јавен интерес да биде јавна информацијата ...

Close