Хрватска бара 26.000 работници

Слободни работни места има за готвачи, чистачи економисти, медицински сестри…

Во Хрватска се огласени 26.000 слободни работни места. Листата на најбараните ја предводат готвачи, продавачи, чистачки, помошници готвачи и работници во кујна.Следат возачи, дипломирани економисти, ѕидари и медицински сестри.

Без оглед на тоа што државата даде зелено светло за 7.000 странци, компаниите не го намалуваат притисокот за новите квоти, а ургентна е состојбата во бродоградежништвото, машинството, градежништвото и превозот.

Превземено од: ПлусИнфо

Додади коментар

Би те интересирало и

Хаљити: Кадри Весели в четврток ќе биде избран за претседател на косовскиот Парламент

Заменик претседателот на Демократската партија на Косово, Џавит Хаљити, тврди дека на 24 август за ...

„Фич“ го зголеми кредитниот рејтинг на Грција за еден степен

Меѓународната рејтинг агенција „Фич“ (Fitch) го зголеми кредитниот рејтинг на Грција за еден степен, од ...

Close