Mитови за љубовта и сексот

Голем број луѓе сеуште веруваат дека љубовта е бајка. Постојат некои митови кои се далеку од вистинити, но сакаме да се држеме до нив.

Вратете се во реалноста не е точно дека само еднаш во животот може да се сака!

Само еднаш се сака.
Ако мислите дека е природно да сакате само една личност целиот живот и дека ова ќе трае бесконечно – се лажете. Дури и ако е бајка, порано или подоцна откако ќе и дојде крај – ќе запознаете нова личност. Бидете свесни дека постојано се менувате па не е потребно принцот од вашата пропадната бајка да биде совршен.

Мојата љубов ќе го промени.
Ова е можно – но, не трае повеќе од 2 недели. Ако продолжите со грубо влијание на партнерот, тој набрзо ќе сфати дека не е задоволен од новиот јас и љубовта лесно може да стане трагедија.

Децата го зацврстуваат бракот.
По раѓањето на децата, паровите имаат се помалку време за интимни моменти, љубов и нежност. Енергијата која ја зема детето од вас, може да ве исцрпи толку многу, што на крајот на денот единствено што ќе сакате да видите е креветот.

Неверство како спас за врската.
Оние кои го изневериле партнерот често тврдат дека тоа го направиле за да го подобрат квалитетот на партнерскиот однос. Во ретки случаи ова може навистина да се случи, но дури и да ви го простат неверството нарушената доверба не се враќа назад.

Мажите изневеруваат почесто од жените.
Денес жените не заостануваат зад нив. И жените и мажите изневеруваат од слични причини: бараат нешто ново и возбудлив.

Жените не можат без предигра.
И жените сакаат спонтан, брз и страствен секс,  а предолгата предигра често знае да стане здодевна. За се си има мерка.

Мажите се заљубуваат во големи гради.
Големите гради нема да ви помогнат да пронајдете партнер, затоа што голем процент од мажите на првата средба не даваат значење на големината на градите. Повеќе ја ценат интелигенцијата и смислата за хумор.

Додади коментар

Би те интересирало и

Кои жени најмногу изневеруваат !!!

Многу фактори влијаат врз тоа дали партнерот ќе не изневери – незадоволство, привлечност од друга ...

Што открива вашиот датум на венчање?

Нумерологијата тврди дека датумот на свадбата зборува многу за самиот брак и ја одредува неговата ...

Close