Александар Спасеновски

Надворешната политика и одбраната на Македонија во изминатите 30 години од граѓаните доби оценка „доволен 3 “. Така покажува истражувањето на јавното мислење- 30 години надворешна политика и одбрана на Конрад Аденауер, чии автор е професорот Александар Спасеновски. Една од клучните надлежности на претседателите на државата се токму надворешната политика и одбраната и граѓаните во […]

Според универзитетскиот професор Александар Спасеновски промената на изборниот систем предизвикува отварање на пандорина кутија. Се оперира од една до 8 изборни единици, па и со отварање на Уставот што може да предизвика опасна инфлација на нови барања и прашања. Позитивните страни на актуелниот изборен модел се далеку повеќе од неговите негативности и сметам дека промената […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background