А бре Македонче

„ Нека разберат денешните тирани, македонско име нема да загине“ Ова се оргиналните стихови во текстот на песната „А бре Македонче“ за прв пат испеана во далечната 1941 година во прилепското село Царевиќ кога е одржан и првиот митинг во окупирана Македонија, потврди во денешното гостување во емисијата „Стадион“ на Канал 77, внукот на авторот […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background