БИЛЈАНА ИВАНОВСКА

Според првата антикорупционерака Билјана Ивановска во државата досега никој не е казнет за злоупотреба на службени возила за приватни цели иако има милион примери, особено за време на изборните процеси. „ Ние изготвивме регистер за службени возила, ги има околу 2000 и секој може да пријави според тој регистар дека одредено службено возило се користи […]

Секаде каде што не функционира системот, останува простор за корупцијата, рече претседателката на Државната комисија за спречување корупција (ДКСК), Билјана Ивановска, во денешната емисија “Стадион“ на “Канал 77“, зборувајќи за состојбите, откако деновиве беше објавен нов пад на Македонија  на скалата за перцепција на корупцијата. – Перцепцијата ја кажува првиот, во случајот Владата. Таа е […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background