Вилдан Дрпљанин – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во Етерот

Вилдан Дрпљанин

Вилдан Дрпљанин од Хелсиншкиот комитет вели дека изминатата година за време на пандемијата кршењето на работничките права буквално експлодирало по сите основи, освен за мобинг, што исто така е проблем затоа што работниците од страв да не го изгубат работното место проади короната, си молчат за тоа. Дрпљанин вели дека за разлика од развиените држави […]

Вилдан Дрпљанин од Хелсиншки комитет за човекови во емисијата „Стадион“ на тема работнички права, вели дека кај нас секогаш се чека да ескалира проблемот, па потоа почнуваат националните дебати. Според него, најчесто платите се околу 20.000 денари и просечната плата не ја претставува реалната слика на тоа колку заработуваат македонските работници. -Поделбата на заработката во […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background