Драган Миновски

Најевтиниот киловат час енергија е оној кој е заштеден. Не може да имаме луксуз да се грееме дома на 25 степени, а ѕидовите да ни бидат продорни, истакна универзитетскиот професор Драган Миновски во емисијата „Стадион“ на Канал 77. Заедно со професорот Ристе Цицонков велат дека штедењето почнува лично од секој човек, па  потоа и локалната […]

Проблемот со електричната енергија не се решава ни преку ноќ, ниту пак за една  недела или година, согласни се универзитетските професори Ристо Цицонков и Драган Миновски. Тие велат државата има стратегија за енергетика која се прави на секои пет години, но главен проблем е што не се спроведуваат мерките предвидени во неа. – Стратегиите во […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background