едукација

Сексуалното вознемирување постои деценици наназад. Има конвенции што го гарантираат правото на човекот за заштита од ваков вид дискриминација и злосторство. Тука не станува збор само за мажи или жени, туку воопшто за сите човечки единки – објасни психологот, Зорица Николова во денешното гостување во емисијата Стадион на Канал 77. според неа, сексуалното насилство зема […]

Не го познавам лично учителот Мика Алексиќ. Неговата сопруга е извонредна професорка, но неговиот метод за едукација на децата е репресивен, исполнет со булинг, со навреди и вербална злоупотреба, па сега се слушна дека делел и шамари.Тоа е класичен пример на злоупотреба на деца во една педагошка смисла – изјави актерката Весна Петрушевска, која денеска […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background