емисија

Артан Груби е името кое што најчесто се споменува како премиер на „техничката влада “ која што треба да се формира пред следните парламентарни избори, според направениот договор на актуелната власт-СДСМ-ДУИ, тој да биде Албанец. Сепак во последно време почна да фигурира и уште едно име, Лазар Еленовски, поранешен политичар, сега бизнисмен, со татко Македонец, […]

Вкупно 54 млади луѓе од Харвард ја посетија Македонија и регионот на иницијатива на македонец и србин кои се запознале токму на овој универзитет. Во емисијата „Стадион“ на Канал 77 македонецот Тале Локвенец кој дипломирал на Харвард вели дека целта на посетата и самиот настан не е Отворен Балкан, иако многу се дискутирало за ова. […]

Државата за 7-8 години вложи милиони евра во студенти од Македонија, кои се образуваат во првите сто универзитети во светот. Од нив ниту еден не работи на Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“ од Скопје. Овој податок во емисијата „Стадион“ го изнесе Атанас Кочов од Машинскиот факултет, кој е еден од кандидатите за нов ректор на […]

Амбасадорот Срѓан Керим во денешното издание на емисијата „Стадион“, коментирајќи ги масакрите во соседна Србија коментира оти не мисли дека настаните имаат каква било врска со тероризам. Според него во конкретните случаи е многу јасно дека и двете момчиња имале достапно оружје што е апсолутно неприфатлива работа. – Дете од 13 и 21 година да […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background