железо – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во Етерот

железо

Железото е минерал од суштинска важност. Тој е потребен за секој организам и неопходен за транспорт на кислородот до секоја клетка. Затоа, важно е да знаеме кои намирници се добри извори на железо, а со тоа е потребно да ги внесуваме во склоп на секојдневната исхрана. Во случај на неадекватен внес и недостаток на железо, […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background