загадување

Витамините од групата Б може да заштитат од последиците од загадувањето на воздухот. Американски научници открија во истражување со луѓе, дека високи дози од овие суплементи може „целосно да ги коригираат“ повредите предизвикани од многу фини честички. Научниците изјавија дека ефектот е реален, но го истакнаа малиот обем на истражувањето и некои негови ограничувања. Тие […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background