Злетовица – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во Етерот

Злетовица

Хидросистемот Злетовица според проектот, требаше во својата трета фаза да го воведе и системот на мини хидроцентрали на Злетовска река, кои ќе произведуваат електрична енергија. Директорот на ХС „Злетовица“, Миле Илиевски, објасни дека работата на проектот неколку години е закочена, се до неодамна, кога се очекуваше да се потпише анекс на договорот за кредитирање и […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background