Зоран Спасов

Ние имаме изгубени генерации што престанаа да читаат во транзицијата и сега обидот е народот да почне да чита од најнизок левел, од текстче или нешто така, а читањето реално се враќа, вели македонскиот писател Зоран Спасов Зоф, чија последна книга „Џабе живиш у Скопје“ како што вели тој е „оддолжување на Скопје и скопскиот […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background