Игор Радев

За да се разјасни малку повеќе од лингвистичка гледа точка за односнот помеѓу Македонија и Бугарија и јазикот, лингвистот Игорд Радев ќе го спомене примерот со данскиот и норвешкиот јазик. „Имаме два нивоа на гледање, чисто лингвистички. Данскиот и норвешкиот јазик од лингистичка гледа точка е еден ист јазик. Суверено право на говорителот е да […]

Теориите на заговор секогаш се раѓаат во сложен свет, кога луѓето не можат да ги разберат сложностите на ситуацијата луѓето си бараат решени, вели Игор Радев, филолог синолог, експерт за Кина во емсијата „Стадион“ на Радио Канал 77, на прашање во однос на теориите на заговор за појавата на корона вирусот. Радев десетина години живеел […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background