Катерина Колозова

Теоријата на конструктивизмот е дека идентитетот е релативна работа, се гради, не е есенцијален кој постои отсекогаш, изјави професорката Катерина Колозова, зборувајќи за филозофијата на идентитетите.  Во определен историски период сме можеле да бидеме дел од ист контекст, нашите митови на градење нација да биле иманентно врзани со бугарските, можеле да бидат, тоа не го […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background