красимир каракачанов

За наводната пооддршка за бугарската блокада на Македонија во ЕУ, објавена од еден бугарски медиум,  вицепремиерот на Бугарија Краисимир Каракачанов во емисијата „Стадион“ на Канал 77, рече дека нема таква информација. Каракачанов негираше и дека Бугарија ставила вето. -Разговорот за членството на Македонија во ЕУ многу погрешно се претставува во Македонија. Бугарија не стави вето, […]

Красимир Каракачанов,  бугарски вицепремиер и министер за одбрана во интервју на радио Канал 77, изнесе став дека историски факт е дека бугарската власт и цар биле сојузници на Германија и Хитлер, но тоа не значи дека Бугарите треба да бидат нарекувани фашисти. Прашан за масакрот во Ваташа, Каракачанов рече дека се случил поради војувањето на […]

Во видео интервјуто за емисијата „Стадион“ на Канал 77, бугарскиот вицепремиер и министер за одбрана, Красимир Каракачанов го коментираше однесувањето и делувањето на ВМРО ДПМНЕ. Од позиција на лидер на бугарското ВМРО, Каракачанов рече дека ВМРО ДПМНЕ нема ништо заедничко со историското ВМРО. -ВМРО е една бизнис – слугинска партија, ништо повеќе, рече Каракачанов.

Секогаш ќе бидеме страна која прави пријателски чекори кои отвораат перспективи за меѓусебните односи со соседите, вклучувајќи ја и Бугарија, но никогаш за сметка на тоа нема да ги доведеме нашите идентитет и достоинство за кои никогаш нема да се преговара, а тоа е нашиот идентитет како Македонци кои говорат македонски јазик, истакна премиерот Заев […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background