матични клетки

Матичните клетки инјектирани 30 минути по мозочниот удар можат да забрзаат заздравување на функцијата на мозокот, покажуваат тестирањата извршени врз животни. Боливиски научници од болницата во Ла Паз во стручното списание „Stem Cell Research and Therapy“ објавија дека кај вака третираните животни нормална функција на мозокот може да биде воспоставена во рок од две недели […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background