научници

Американските научници се на добар пат да развијат таблета што ќе ги замени телесните вежби, што би можело да ги промени животите на оние што не можат да вежбаат заради екстремна дебелина или физички хендикеп. Надежите за развој на таквата таблета пораснаа оваа недела, откако научниците на институтот Салков во Сан Диего ги соопштија резултатите […]

Парадоксално, но пушењето се покажало како полезно за здравјето на еден жител на Германија, заболен од анемија, кај кој јаглерод моноксидот кој се содржи во чадот од цигарите помогнал неговиот организам да ја потисне болеста, се наведува во студијата објавена во специјализираното списание Journal of Biological Chemistry. „Овој маж не би можел да стане спортист, […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background