Петар Богојески

Петар Богојески од Македонски концепт вели дека  решението на проблемот е во формирање комисија со млади историчари кои за еден ден ќе сфатат и ќе се решат за европски и модерни историографски вредности, а не да робуваат на живковистите и длабоките ретроградни државни елелемнти и служби од времето на коминузмот и југоромантизмот.     – […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background