пушење

Во никотинскиот чад се наоѓаат повеќе од 7.500 штетни хемиски соединенија, меѓу кои 80 се канцерогени, за кои медицински е докажано дека предизвикуваат рак. Стасуваат во секој дел од телото и се одговорни за настанување на карциномот на белите дробови во дури 90 отсто случаи. Во значаен процент предизвикуваат и рак на грлото, хранопроводот, желудникот, дебелото […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background