Работнички права

Вилдан Дрпљанин од Хелсиншки комитет за човекови во емисијата „Стадион“ на тема работнички права, вели дека кај нас секогаш се чека да ескалира проблемот, па потоа почнуваат националните дебати. Според него, најчесто платите се околу 20.000 денари и просечната плата не ја претставува реалната слика на тоа колку заработуваат македонските работници. -Поделбата на заработката во […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background