Радиовизија

Страна: 6

Многу мало малцинство ќе заработува огромни плати додека околу 90 отсто од целата работна сила ќе бидат неквалификувани работници со ниски приходи. Првите ќе имаат универзитетски дипломи, високо образование, и тие ќе реинвестираат во нови вештини во текот на целиот живот. Ова во интервју „Стадион“ на Канал 77, го вели Сем Вакнин, професор по финансии […]

Во Македонија дури во 2022. година ќе се освежиме и ќе тргнеме понатаму. Но, економијата е пресудна и за заздравувањето и за надминување на оваа пандемија.  Ниедна влада не се осуди да ја занемари економијата – порача универзитетскиот професот, Борче Треновски кој денеска гостуваше во емисијата „Стадион“ на Канал 77.     Тој истакна дека […]

Можностите  и капацитетите за тестирање не се воопшто намалени, потребата се намалува и тоа пред се’ почнува од матичните лекари што ги индицираат тестирања. Бројката се намалува, а капацитетите и понатаму се исполнети, но ние немавме други предвидувања затоа што на Клиниката секогаш ќе имаме сконцентрирани пациенти од цела држава. Ова го изјави денеска директорката […]

https://www.youtube.com/watch?v=j4Creh7XAWw&feature=emb_title
https://www.youtube.com/watch?v=WiFhfm1hmqU&feature=emb_title

Во текот на 2019 година со дозвола на Комисија за заштита на конкуренција сопственикот на рудникот Иловица,  компанијата Еуромакс е продадена на сомнителна фирма од Кајмански острови, Галена рисорсeс еквитит лимитид (Галена асетс менаџмeнт), изјави во емисијата „Стадион“ на Радио Канал 77, потпретседателот на Вмро Дпмне, Александар Николоски. Според него новиот директор на рудникот Иван […]

Реакцијата на Чешка и Словачка не е случајна, содржината ја видоа сите а тоа е дека не се согласуваат за тоа да условувањата во делот на јазикот, на сопствената интерпретација на историјата,  бидат услов за членство во ЕУ. ВМРО-ДПМНЕ за целиот овој период активно ги информираше своите пријатели, што и’ се случува на Македонија и […]

„По толку многу изборни порази, мислам дека е чесно претседателот и раководството на ВМРО-ДПМНЕ да излезат со отчет на конгрес и да дадат образложение за изборните резултати во тие изгубени изборни циклуси“, рече Ивица Коневски, еден од иницијаторите за вонреден конгрес на ВМРО-ДПМНЕ, во денешниот „Стадион“ на „Канал 77“. Нагласи дека таква била практиката во […]

https://www.youtube.com/watch?v=BaIfMqVOhns

Македонскиот премиер Зоран Заев за Канал 77  рече дека со Бугарија се постојано отворени каналите за комуникацијата.  При тоа, интензивно се разговара за прашањата што се актуелизираа и што се поставуваат како пречка за согласноста за усвојување на преговарачката рамка за Македонија за почеток на преговорите за членство во ЕУ. -Разговараме за говорот на омраза, […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background