сок

Ретко кој има навика секојдневно да пие сок од зеленчук и тоа е огромна грешка. Соковите од свеж зеленчук содржат многу поголеми количини хранливи вредности и витамини, отколку купечките. Доколку сакате да започнете со оваа здрава навика, не би било лошо да почнете со сок од моркови. Корисен е за црниот дроб Тие ја подобруваат […]

Многу луѓе мислат дека освежителните свежи сокови се добри да се пијат во било која количина и безопасни. Меѓутоа, тоа не е така. Еден ист сок може да му помогне на една личност, а да му наштети на друга. Свежите сокови се лош избор кај некои болести. Ако имате пептичен улкус, гастритис или панкреатитис,  не […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background