соја

Веројатноста дека сте слушнале збунувачки работи за сојата, е голема. Некои велат дека сојата е супер храна, додека пак други велат дека го зголемува ризикот од рак. Но, едно е сигурно: производите со соја се богати со протеини, влакна, калциум, калиум и Б витамини. Плус, една европска студија докажала дека консумирањето на соја го намалува […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background