Спиро Мавровски

Недомаќинско е  работењето на Електрани на Македонија без планирање, што доведе до уште подлабока енергетска криза и прогласување на вонредна состојба, оцени поранешниот директор на ЕСМ, Спиро Мавровски. Тој проблемот го лоцира и во немањето на рудници за јаглен, не се работи на ископи, како што рече, затоа што машините по една поплава, не може […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background