суво грозје

За ова слатко јас редовно користам зелена ребраста тиква. Тиквата се лупи и се сече на парчиња по желба. 500гр вар се потопува во 4л вода и се остава да се наталожи. Се процедува и се става во подлабок лонец. Исечените парчиња тиква се ставаат во водата и се оставаат 5 часа да одстојат. Од […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background