трансплантација

Пациентите на кои им беше досега трансплантирано срце од починат донор, се чусвтуваат добро, рече Д-р Сашо Јовев кардиохирург, во емсијата „Стадион“ на Канал 77. „Пациентите се чувстуваат добор, ние веќе ги направивме првите две биопсии ендомиокардни исто така за прв пат во нашата Република. Биопсија ендомикардна значи дека се зема парче од внатрешноста на […]

Никој не зборува за добробитот на трансплантацијата, малку се зборува. Среќа во несреќа е што сега трансплантацијата на срцето ја отвори повторно оваа тема. Треба да се зборува за органодарителство, што повеќе се знае, полесно се разбираат некои работи, изјави во емисијата „Стадион” на Радио Канал 77,  Валентин Зафировски, човекот на кој пред 16 години […]

Во 2013 година бевме петти во Европа по број на трансплантации, а деветти во свет. Во овие две години за жал имаме помал број на трансплантации, 2020 и 2021 времето на ковид, изјави во емисијата „Стадион“ на Радио Канал 77, Д-Р Сашо Дохчев уролог. Во европскиот регион вели тој најблиски контакти имаме со хрватските колеги, […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background