Цар Самоил

Погубен е концептот на мултиперспективност, односно давање на повеќе перспективи за една историска тема, настан или личност за промената на учебниците по историја за основно образование што се договара во Историската комисија, е ставот на професорот Митко Панов изнесен во емисијата „Стадион“ на Канал 77. Овој став професорот по историја го објаснува дефиницијата на националната […]

Историчарот Петар Тодоров кој е и член на бугарско-македонската комисија за историја и образование, во емисијата „Стадион“ на Канал 77 тврди дека не е точна изјавата на нивниот колега член на комисијата од бугарска страна дека Цар Самоил бил договорен па потоа македонските колеги  се премислиле. „ Тоа што е договорено е договорено, во однос […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background