штедење

Борче Хаџиев директор на Фондот за осигурување депозити, информираше дека половина од штедачите кои се во законската рамка од 30 000 евра веќе се обештетни преку другите банки.Тој ги повика граѓаните да бидат повниматлени кога вложуваат пари во банките. – Најдобро е да ги распоредат депозитите во повеќе партиции на повеќе членови од семесјтвото и […]

Колку може да се заштеди во текот на годината, ако се има нула буџет за луксузи? Ова е прашање  на кое многумина понекогаш можеби посакале да добијат одговор. Во последно време се зголемува бројот на луѓе кои „опиени“ од конзумеризмот трошат повеќе отколку што можат да си дозволат и тоа за генерално непотребни нешта. Новинарката […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background
mk Macedonian
X