Ден: February 27, 2020

Давањето на услуги преку форма на јавно –  приватно приватно партнерство е ретко практикувано и релативно нов принцип на работа во државата. Главната цел на ЈПП е вклучување на приватниот сектор во обезбедувањето на јавни услуги, со што улогата на јавниот сектор се менува од сопственик кон купувач и чувар на јавните интереси. Приватниот партнер […]

Познатиот отец Пимен направи песна за ресенскиот бенд „Плет“, што по ресенски значи ограда. Песната се вика „Чат пат“ и е најава за албум, кој овој бенд го подготвува.                                                     […]

Српската пејачка Катерина Грујиќ  без влакна на јазикот ги прокоментирала пејачките кои влегуваат во врска со женети мажи, но и за непристојните предлози кои нејзините колешки секојдневно ги добиваат. – Со музика се занимавам од љубов, одсекогаш била моја голема желба а не заради материјално задоволство. Никогаш немав потреба да бидам играчка на некој дедо […]

Ќе се одржи ли Изборот за песна на Евровизија или не? Ова прашање деновиве си го поставуваат фановите на оваа најголема музичка манифестација во Европа, по ширењето на корона вирусот, поради која се откажани многу други спортски и културни манифестации. Медиумите досега само претпоставуваат, но засега нема никаков одговор од надлежните. -Не знам што ќе […]

Приватното училиште во кое одат Шринцот Џорџ и принцезата Шарлот ги испрати учениците дома, поради сомневање за корона вирусот.  Дејли Меил пишува дека се чекаат наоди за четири ученика . “Како и сите училишта,  потенцијалното ширење на корона вирусот го сваќаме сериозно. Ги седиме владините совети за превентивно делување. Во моментов имаме многу малку ученици […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background