Столе Наумов

Во гостувањето во емисијата Стадион, во која тема беа судиите пороттници, пензионираниот судија од Основниот суд од Штип, Стојан Михов рече дека е против ветинг на судиите. За него најважен е интегритетот на судиите и судиите поротници. Михов рече дека не може да се гледа црно на судството и во ситуација кога на пример ќе […]

Судиите поротници  се’ до неодамна беа речиси невидливи за јавноста. Иако се составен дел на судечкиот совет и имаат еднаков глас како и судиите професионалци, за судиите поротници почна да се зборува дури по случајот „ТНТ“, за уривањето на објектот Космос. Процесот, кој беше пред донесување на пресуда, мораше да почне од почеток поради оставка […]

https://youtu.be/GPQJjmgNK_U?t=12
https://www.youtube.com/watch?v=KC6E6h2EQX4
https://www.youtube.com/watch?v=oNJHxWKKLfI&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=2otiEAY-_EA
https://www.youtube.com/watch?v=iIcDkdwIaoQ&list=PLX-qt8EPoQ1YkYdiAnBYTXnCwLCTf_mAC&index=2&t=0s
https://youtu.be/H3HkpskdieU
https://www.youtube.com/watch?v=0E9bYjEJSSw&feature=youtu.be

Во етер
Наслов
Изведувач

Background