ExYu
Fresh
Cafe
Radio EastGate Mall
Play button

анита ангеловска-бежоска

1 Result / Page 1 of 1

Парадокс

Ангеловска – Бежоска: Банките може да дозволат доцнење на кредитните рати и до 150 дена (видео)

Банките добија дозвола од Народната банка дека можат да ги олабават строгите услови кон компаниите и граѓаните, откако Народната банка направи промена на Одлуката за методологија за управување со кредитните мрежи од страна на банките и штедилниците. Како што објасни гувернерката Анита Ангеловска – Бежоска во емисијата Стадион на Канал 77, со измената се овозможи поголем регулаторен простор со цел банките да бидат стимулирани на овозможат на населението и корпоративниот сектор промена на постојни договори и  услуги. -Банката може да […]

today21/03/2020 38

0%