ExYu
Fresh
Cafe
Radio EastGate Mall
Play button

видео

23 Results / Page 2 of 3

Парадокс

Савовски: Најголем корумпирач на судството е извршната власт (видео)

Според адвокатот Димитар Савовски најголем коруптивен елемент во судството е извршната власт, Митото и поткупот, давањето пари се само еден елемент. - Каде е нечесното однесување на оној што ја има власта и моќта за свои интереси. Потребно е да се направи цврста поделба на извршната и судската власт. Се дотогаш владата и партиите ќе диктираат со своето влијание и моќ во судството. Не може само да зборуваме дека имаме сомнеж за одредени судии дека се корумпирани во основните скопски […]

today25/04/2020 73

Парадокс

Добрила Кацарска: Треба да се провери имотот на судиите, но не само на потесното туку и на поширокото семејство (видео)

Кога постојано и толку многу се зборува за корупција во судството, најверојатно тоа и постои, изјави во емисијата „Стадион“, судиката Добрила Кацарска. Таа додава дека како судија со долгогодишно искуство секогаш пресудувала врз база на докази и факти, во ситуацијата немала докази, но сепак се сомнева т.е претпоставува дека некои судии се корумпирани. „Се’ повеќе има сомнеж за многу поголем број на судии кои се корумпирани. Гледаме кој како живее, знаеме каде одиме на годишен одмор, кој судија каде оди […]

today25/04/2020 11

Парадокс

Колку тежи интегритетот на еден инспектор?, беше темата на денешниот „Стадион“ на „Канал 77“ (ВИДЕО)

Денешната емисија „Стадион“ на „Канал 77“ продолжи со серијалот „Парадокс“, а фокусот овој пат беше на инспекторите. Колку тежи итегритетот на еден инспектор? Каде се најтенките нишки каде што може да се скине тој интегритет? Кои се најчестите жалби, поплаки и пријави за инспекторите? Дали и зошто граѓаните и бизнисмените молчат и не пријавуваат? Како да се разоткрие тој соучеснички менталитет? Колку треба да заработува еден инспектор за да (о)стане имун на поткуп и корупција? Има ли волшебно стапче со […]

today11/04/2020 4

Парадокс

Нашите функционери не кажуваат каде имаат сопствеништво и колкави им се уделите (видео)

Миша Поповиќ oд Институтот за демократија (ИДСЦС) во Стадион на Канал 77 го коментираше делот од корупција, познат како трговијата со влијание. Како пример на пракса ја спомена американската, каде  кога еден сопственик на компанија  кога добива политичка функција,  управувањето во компанијата го отстапува на тнр.  „слеп труст“ и нема никакво влијание во носењето на деловни одлуки и управување во време кога е на јавна функција. -Дополнително ги објавува и интересите, односно сопствеништвото. Освен во Антикорупциска корупција, не се објавуваат […]

today04/04/2020 10

Парадокс

Трајан Димковски: Засега нема ниту една пријава до обвинителството за злоупотреби во земјоделието(видео)

Засега до Обвинителството не се поднесени никакви материјали т.е документации со кои се укажува на сомневање за злоупотреби во земјоделието, вели министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски во неговото гостување во емисијата Стадион. Тој тврди дека се уште се работи и дека поголем дел од документацијата се наожа во Бирото за вештачење. https://youtu.be/myzYic25Uo0

today14/03/2020 6

Парадокс

Професор Димитриевски: Потребна ни е агенција за земјоделско земјиште(видео)

Голем дел од земјоделското земјиште во Македонија не се обработува. Не функционира земјоделскиот катастар и сопственоста. Затоа под итно треба да се формира Агенција која ќе управува и менаџира со земјоделските површини – изјави во емисијата „Стадион“ на Радио Канал 77, Драги Димитриевски, професор на факултетот за земјоделски науки и храна. Тој тврди дека порано во земјава се обработувало вкупно 660.000 хектари обработливо земјоделско земјиште, денеска ако се погледне статистиката ќе бидиме дека имаме можеби околу 40% или во моментов […]

today14/03/2020 8

0%