ExYu
Fresh
Cafe
Radio EastGate Mall
Play button

Драги Димитриевски

1 Result / Page 1 of 1

Парадокс

Професор Димитриевски: Потребна ни е агенција за земјоделско земјиште(видео)

Голем дел од земјоделското земјиште во Македонија не се обработува. Не функционира земјоделскиот катастар и сопственоста. Затоа под итно треба да се формира Агенција која ќе управува и менаџира со земјоделските површини – изјави во емисијата „Стадион“ на Радио Канал 77, Драги Димитриевски, професор на факултетот за земјоделски науки и храна. Тој тврди дека порано во земјава се обработувало вкупно 660.000 хектари обработливо земјоделско земјиште, денеска ако се погледне статистиката ќе бидиме дека имаме можеби околу 40% или во моментов […]

today14/03/2020 4

0%