ExYu
Fresh
Cafe
Radio EastGate Mall
Play button

медиуми

1 Result / Page 1 of 1

Парадокс

Државни пари за медиумски опстанок или медиумски „шепот”

Без никакви забелешки и со консензус политичките партии преку законски измени се договорија државата да им ги плаќа медиумските кампањи. Процесот започна и по веќе одржани Претседателски избори, државата на партиите, т.е медиумите им подели 3,75 милиони евра. Медиумите поделија и колач од 900.000 евра, пари  за реферндумската капања. За претседателската кампања  регионалните  и локалните медиуми поделија околу половина милион евра. Од тоа, најголема сума доби охридската ТВМ-100.000 евра и по 50.000 евра, ТВ Стар од Штип, ТВ Коха од […]

today20/02/2020 41

0%