ExYu
Fresh
Cafe
Radio EastGate Mall
Play button

миша поповиќ

1 Result / Page 1 of 1

Парадокс

Нашите функционери не кажуваат каде имаат сопствеништво и колкави им се уделите (видео)

Миша Поповиќ oд Институтот за демократија (ИДСЦС) во Стадион на Канал 77 го коментираше делот од корупција, познат како трговијата со влијание. Како пример на пракса ја спомена американската, каде  кога еден сопственик на компанија  кога добива политичка функција,  управувањето во компанијата го отстапува на тнр.  „слеп труст“ и нема никакво влијание во носењето на деловни одлуки и управување во време кога е на јавна функција. -Дополнително ги објавува и интересите, односно сопствеништвото. Освен во Антикорупциска корупција, не се објавуваат […]

today04/04/2020 9

0%