ExYu
Fresh
Cafe
Radio EastGate Mall
Play button

Нури Бајрами

2 Results / Page 1 of 1

Парадокс

Општинските набавки се местат со прилагодување на спецификациите за одредени понудувачи (видео)

Членотот на Државната комисија за спречување на корупцијата и суди на интереси (ДКСК) Нури Бајрами објаснува кои се слабостите на јавните набавки на општините. -Имаме и влошена конкуренција, со помалку понуди. Имаме често поништување на набавките. Имаме прилагодување на технички спецификации блиски до одредени понудувачи, чудо анекси на набавките – куп слабости што се детектирани. Сите ги имаме во петгодишната Национална стратегија за борба против корупцијата со импут на сите државни – јавни чинители, изјави Бајрами во Стадион на Канал […]

today04/04/2020 4

Парадокс

Бајрами: Антикорупциска се соочува со опструкции од другите органи (видео)

Политиката создава многу лош клиентелизам. Стручните луѓе се тргаат настрана. Ги охрабрувам, да не трпат притисок, е пораката што во емисијата Стадион на Канал 77 ја упати Нури Бајрами, член на Државната комисија за спречување на корупцијата и суди на интереси (ДКСК). – Имаме над 20 случаи на пријави од свиркачи. Ако сакаме да го почитуваме законот, вработените во јавниот сектор се директно првите сведоци за тоа како се работи. За жал, нема такви пријавувања што можат да не’ воведат […]

today04/04/2020 7

0%