Оливер Дерковски

Оливер Деркоски, претседател на Државната изборна комисија, во емисијата „Стадион” на Радио Канал 77 праша како на 11 избори по ред софтверско решение за резултатите го добивала иста фирма во „четири очи”, како што сега ја обвинуваат ДИК за апликацијата од „Дуна”. Иако да потсетиме на претходните избори немало никакви проблеми, а сега сајтот со резултатите […]

Во гостувањето во емисијата Стадион, на Канал 77, претседателот на ДИК, Оливер Дерковски изјави дека за претстојните парламентарни избори, за изборната кампања се пријавиле речиси сите дневни, печатени весници, телевизиите-национални, локални и регионални, радијата. Голема е бројката а колачот е точно определен, 3.630.000 евра. Според измените во изборниот закон од тие средства 45% ќе им […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background