ExYu
Fresh
Cafe
Radio EastGate Mall
Play button

општински набавки

1 Result / Page 1 of 1

Парадокс

Општинските набавки се местат со прилагодување на спецификациите за одредени понудувачи (видео)

Членотот на Државната комисија за спречување на корупцијата и суди на интереси (ДКСК) Нури Бајрами објаснува кои се слабостите на јавните набавки на општините. -Имаме и влошена конкуренција, со помалку понуди. Имаме често поништување на набавките. Имаме прилагодување на технички спецификации блиски до одредени понудувачи, чудо анекси на набавките – куп слабости што се детектирани. Сите ги имаме во петгодишната Национална стратегија за борба против корупцијата со импут на сите државни – јавни чинители, изјави Бајрами во Стадион на Канал […]

today04/04/2020 5

0%