Петрит Сарачини

Страна: 7

Груевски лично ја координирал акцијата против Здружението на новинарите.. Од 36 случаи на насилство врз новинарите нито еден не е расчистен, насилниците не се откриени а камоли да се казнат.. Насилството е мотирирано и оркестрирано од власта која праќа порака новинарите да бидат тепани, заплашувани и за тоа никој нема да одговара, вели во интервјуто […]

https://youtu.be/ZqV1QwFEOhs
https://youtu.be/hnNiCHhxM24

Со Игор Мицевски, предавач и истражувач на Институтот за комуникациски студии, разговараме за отсуството на дебата помеѓу политичките актери, за причините но и за начините како да се зголеми притисокот за таа да се случи. Мицевски вели дека отсуството на дебата е последица на повеќегодишна колонизација на медиумскиот простор од страна на партијата и државата, […]

https://youtu.be/d2bYRoYuFCQ
https://youtu.be/RPJGgYF4_7g
https://youtu.be/WU4PQIZiUDE
https://youtu.be/amQSgbnL3Ws
https://youtu.be/SuPQ-yxanP4

Македонците се во константна негатива.. Албанците, турците, ромите и бошњаците имаат сеуште позитивен прираст на население, но и таму трендовите се во опаѓање.. Македонија во 2100 година ќе има 1 милион и двеста илјади жители.. Зошто Светска банка да ни каже дека 600 илјади лица се иселени од Македонија, кај се нашите институции.. Попис мора […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background