ExYu
Fresh
Cafe
Radio EastGate Mall
Play button

пошумување

1 Result / Page 1 of 1

Парадокс

Трендафилов: Три години по полавите Скопска Црна Гора остана не пошумена (ВИДЕО)

„Постои потенцијално свлечиште над Кисела Вода и може да се случи нова катастрофа“, вели универзитетскиот професот Александар Трендафилов во емисијата „Стадион“ на Канал 77 со „Парадокс“ на „Дивата сеча на шумите, коруптивни зделки за личен профит“. Тој вели дека се изработил проект токму за штетата од бесправно сечење на дрвата, и она што се случи во 2016 година, поплавата во Стајковци, на што дел од причината за ваква катастрофа се препишува на соголената шума од страна на диви дрво сечачи […]

today09/05/2020 30

0%